Monday, October 20, 2014

Azi sunt fericita!

Azi, precum va spuneam in titlu, sunt fericita! E acea stare de bine ce te cuprinde cand vezi soarele dupa o ploaie zdravana de vara cand joaca mii de curcubee in ultimele picaturi dansatoare prin aer. Azi mi-au gadilat nasul in vant mai multe raze de soare nu doar una si mi-au dat impresia ca viata e frumoasa desi afara a plouat mocaneste toata ziua. Azi nu mi-a pasat de ploaia de afara! Sunt raze de soare pornite din sufletul meu de copil vesel asa cum imi amintesc uneori ca sunt.

Luni este una dintre zilele mele libere si o iubesc. Unii urasc ziua de luni dar eu am posibilitatea sa lenevesc, am bucuria aceea rautacioasa de-a fi libera intr-o zi cand toata lumea munceste, pot sa fac ce vreau si sa ma duc unde vreau pentru ca am avantajul de-a avea toate institutiile deschise. Deci, dupa ce am dormit cat am putut, mi-am baut cafeaua de dimineata pe indelete asa cum imi place mie, am bodoganit ca intotdeauna cu sorela pe Skype (ca de cand am plecat parca vorbim mai mult ca inainte) si am plecat sa dau examenul pentru permis. Va amintiti ca povesteam abatuta acum cateva zile in urma ca am picat? Ok, azi am luat nemernicul ala de permis. Am cinci ani la dispozitie de-acum incolo sa trec si ultima treapta a permisului asa ca nu-mi mai bat capul cu asta acum. Imi statea pe suflet ca un bolovan faptul ca am picat prima oara. Cum? Eu cea care conduc de-atata timp sa pic? Azi am plecat razand de la examen. Aveam si motive...

Tot azi implinim 18 ani de la nunta. Acum 18 ani eram ca o papusica in rochie alba de mireasa si ma aruncam in viata cu tupeu. Acum ma uit in urma cu nostalgie, ridic din umeri si mergem mai departe cu incredere. Am sarbatorit ieri momentul pentru ca am vrut sa ne vedem cu prietenii, sa papam tort si sa ciocnim un pahar de sampanie si nu toata lumea este libera luni ca mine. Azi am avut timp sa pun poze pe Facebook desi mi-ar fi placut sa pun de-alea cu atunci si acum dar noi am facut niste poze oribile la nunta asa ca doar cele din secolul asta le-am pus. Nu am facut mare isprava in astia 18 ani doar ca ne-am trait viata cu bune si rele si am ajuns si la acest moment care pana la urma e doar un numar si nimic mai mult. Instructorul meu auto il compatimea pe-al meu consort azi ca a trait toti anii astia alaturi de mine. Eu am ras si am luat-o ca pe un compliment.

Am avut o zi superba! Azi sunt fericita! Stiu ca si maine voi fi...

1 comment:

  1. http://canadianimmigrant.ca/community/why-some-immigrants-want-to-leave-canada

    recomand forumul....e incredibil !

    ReplyDelete