Monday, September 29, 2014

Am revenit!

Gata, am revenit! Am avut un moment in care am simtit ca nu mai vreau sa scriu, un moment in care nu mai vedeam rostul acestui blog. Mi-au trecut aiurelile si ma pregatesc sa delirez in continuare pe-aici pentru ca acum stiu ca daca o fac, o fac in special pentru mine, pentru nevoia mea nepotolita de comunicare cu alte fiinte umane asemenea mie. Daca nu spun cuiva tot ce gandesc (si la mine se invart rotitele cu o viteza ametitoare), simt ca explodez. In plus, eu mereu imi sistematizez planurile cand explic altora ceea ce nici eu nu pricep prea bine din amalgamul de idei ce imi strafulgera mintea creata. Sa nu intelegeti ca sufar de singuratate si n-am cui povesti ca uite, am prieteni buni si aici si acasa plus un sot si o sora carora le-am despicat firul in patru de nenumarate ori iar ei stiu cat de complicata pot fi uneori si totusi inca ma asculta cu stoicism. Mi-e doar mai simplu in scris. Atunci cand stau eu cu mine si pagina alba a blogului parca vorbele se astern singure pe hartie.

Ce-am mai facut? Nimic important... doar planuri marete pentru ca realizari... nu prea!

Primul esec a fost picarea examenului pentru permis. Conduc in Romania din 97 dar aici n-am fost destul de buna incat sa mi se dea permisiunea de-a conduce. Am dat examenul scris si l-am luat fara probleme bazandu-ma pe logica nu pe invatat. M-am programat imediat sa dau orasul dar toate pana aici. Am luat inainte de examen vreo 2-3 ore cu un instructor care mi-a aratat cum se folosesc masinile automate, care sunt regulile importante si diferite de Romania si m-am dus senina ca o floricica la examen. Cred ca am fost cam prea sigura pe mine pentru ca am facut cam multe greseli si nenea ala cu care am dat examenul a zis ca am picat cu felicitari. Unii au incercat sa ma incurajeze spunandu-mi ca examinatorilor nu le place sa vii tu din Romania sa dai direct G full si ca te pica tocmai ca sa mai cotizezi cu inca o taxa de examen. Oameni draguti, nimic de zis! Lasa ca vedem cum stam pe 20 cand mai incerc o data marea cu degetul. Oricum, m-au retrogadat si pot da doar G2 acum si-apoi G full asa ca mai au de incasat ceva taxe de pe spinarea mea.

Alta problema am cu diploma de licenta pe care am echivalat-o dar in prostia mea am crezut ca un general assessment va fi destul. Neah, nu e destul ca scrie acolo ca am bachelor degree. La scoala pe care as vrea eu sa o incep acum imi cer si transcripts si ma pun sa fac echivalarea course by course. Ce i-or fi interesand notele mele din facultate nu pot pricepe! Aaaaa, si mai vor sa dau si test de engleza sau sa le aduc un Ielts. Ielts am dat in 2010 cand am facut dosarul de emigrare dar nu mai este valabil ca si astea expira dupa vreo 2 ani. La fel expira dupa doi ani si echivalarea diplomei de licenta facuta acum ca doar trebuie sa cotizeze cineva si acolo. Trebuie sa le dea cineva de lucru si omuletilor ce muncesc acolo la ICAS. Oricum, acum alti bani, alta distractie ca sa facem si echivalarea foii matricole dupa cum se cere... din pacate!

Azi spre exemplu am avut o zi in care nu mi-a iesit aproape nimic din ceea ce imi propusesem si cand am asemenea zile imi vine sa ma bag in carapace si sa nu mai ies. De dimineata m-am pornit sa innoim cardul de sanatate al baiatului pentru ca dupa 16 ani le pune si lor poza pe card. Din pacate n-am avut succes pentru ca n-am avut doua ID-uri cu semnatura. Pai de unde sa le iau? Cica sa facem card la biblioteca. Mie, personal, mi se pare complet aiurea sistemul dar cine sunt eu sa ma pun cu gigantul?

Imi propusesem ca incepand de azi, in cadrul curei mele de slabire, sa ma duc la sala. N-am ajuns nici acolo. M-am dus la shopping si-apoi mi-am petrecut jumatate de zi la coada cratitei rumegandu-mi neimplinirile din ultima vreme. Neaparat trebuie sa iasa soarele si pe straduta mea curand! Mai am si ziua de marti libera asa ca, avand mancare facuta pentru un cincinal, voi petrece, poate, ceva vreme si dupa gustul meu.